Ansioluettelo 19.11.2018

Matti Sunell
syntynyt Kajaanissa 22.4.1963

Mamsellimyllynkatu 23 A 1
00920 Helsinki
puhelin 050 5673498
matti@sunell.fi
Twitter: @MattiSunell

Työnäytteet lyhyesti:

Koulutus

  • Filosofian maisteri 2011 (musiikkitiede, Helsingin yliopisto). Graduni käsittelee Abban Dancing Queenin soinnin analyysia. Opiskelin myös jonkin verran kirjallisuutta, folkloristiikkaa ja tietojenkäsittelyn alkeita.
  • Musiikkioppilaitoksen opettaja, jatkotutkinto 1998 (lyömäsoittimet, Helsingin Konservatorio)

Kielitaito

Koulusta ja yliopistosta hankittu kielitaito osaamisjärjestyksessä: englanti, ruotsi, saksa. Englannilla pärjään työ- ja arkielämässä. Luen päivittäin ja tuotankin lähes päivittäin työhön liittyvää tekstiä. Ruotsin kanssa pitää käyttää sanakirjaa vähän useammin. Saksalle ei ole ollut säännöllistä tarvetta, mutta olen alkanut parantaa sitä itse opiskellen.

Virallinen työ

  • Lyömäsoitintensoiton opettaja (Hyvinkään musiikkiopisto, Helsingin Konservatorio)
  • Musiikkiteknologian opettaja (Musiikkiopisto Juvenalia)
  • Orkesterimuusikko

Olen opettanut lyömäsoitintensoittoa myös Vantaan musiikkiopistossa ja Musiikkiopisto Juvenaliassa. Keikkalaisena olen soittanut useissa Suomen orkestereissa ja ollut mukana lukuisissa tilapäistuotannoissa (kamarimusiikkikokoonpanoissa, kamarioopperoissa, musiikkiteatterissa). Kotiorkesterini on pitkään ollut Hyvinkään orkesteri.

Tekno-opettajana vedän Juvenaliassa vuoroin koko lukuvuoden musiikkiopistotason teknokursseja ja vuoroin lyhyitä tiiviskursseja rajatuista aiheista. Nuotinkirjoituskursseja olen pitänyt myös musiikkiopistojen opettajille. Opetuksen tueksi perustin Musatekno-sivuston. Olen myös osallistunut Musescore-nuotinkirjoitusohjelman suomentamiseen.

Epävirallinen työ

Musiikki

Musiikki on sekä ammatti että harrastus. Enimmäkseen jälkimmäiselle puolelle kuuluu toimintani sähkömuusikkona (muutama näyte Soundcloudissa) ja säveltäjänä (vanha sävellyssivuni).

Kirjoittaminen

Suurin osa kirjallisesta työstäni on luettavissa blogistani, jota olen pitänyt vuodesta 2006. Se on yleisblogi ja sisältää mm. matkakertomuksia, asiallisia musiikkitekstejä ja kaunotaiteellisia yrityksiä.

Valokuvaus

Kuvaan jatkuvasti. Blogissa on paljon kuvia, ja viime aikoina olen alkanut keskittää kuvia Flickriin.

Viestintä

Olen askarrellut veppisivuja 90-luvulta lähtien, ja vakavammin olen kehittänyt osaamista WordPressin parissa. Osaan ylläpitää, muokata jonkin verran ulkoasua (CSS) aliteemojen avulla ja jopa hieman sorkkia PHP-sivupohjia. Olen suunnitellut ja pystyttänyt Alppikerhon ja ihan virallisena työnä Hyvinkään musiikkiopiston sivut. Ne näyttävät uusien ylläpitäjien ja sisällöntuottajien toimesta alkaneen elää omaa elämäänsä.

Harrastukset ja seuratoiminta

Retkeilen sekä isoilla vuorilla että lähimetsissä.

Olin muutaman vuoden Alppikerhon jäsenvastaava ja mukana pystyttämässä sähköistä jäsenrekisteriä. Sähköisten viestintäkanavien taustatukena jatkan vielä.

Tekniset tiedot

Millä välineillä toteutan yllä mainittuja aktiviteetteja? Seuraavassa osaamiani tietoteknisiä työkaluja.

Musiikinteko-ohjelmista tutuimmat ovat Ableton Live, Garageband ja Logic. Nuotinkirjoituksessa hallitsen Musescoren ja Sibeliuksen, Dorico on työn alla.

Valokuvat kehitän ja hallinnoin Aperturella, varsinaiset kuvankäsittelyt teen Gimpillä.

Toimisto-ohjelmina käytän vapaata versiota eli Libreofficea.

Lisää opettelen tarpeen ja tilanteen mukaan. Tekno-opettajana joudun joskus opettelemaan uuden välineen äkkiä, kun pyydetään opastusta sellaiseen ohjelmaan, jota en ole ennen käyttänyt. Siinä olen kehittynyt aika ripeäksi.