Kuulovaurio ja Oudot ambienssit

Kuulovaurio-podcastin ensimmäinen jakso ilmestyy nyt. Samalla alkaa uusi sarja Oudot ambienssit: äänimaisemia, joita ette toivottavasti tunnista aivan ensimmäisten sekuntien aikana. Äänitteitä ei ole käsitelty muutoin kuin äänitysteknisiä häiriöitä varovasti poistamalla. Kommenteissa voitte pohtia äänten alkuperää ja olemusta.

Oudot ambienssit, osa 1

Kuulovaurio-podcastin tilausosoite on http://sunell.fi/kuulovaurio.xml.

Uudistetut ohjeet podcastien tilaamiseen iTunesilla.

Vanhat Välikohtauksia-podcastin jaksot ovat vielä kuultavissa, tilausosoite on http://sunell.fi/podcast/kohtauksia.xml. Uusia jaksoja ei enää ilmesty, mutta jotkin jaksot saattavat palata uudessa asussa Kuulovaurioon.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

6 vastausta artikkeliin “Kuulovaurio ja Oudot ambienssit”

 1. Petri Sainio

  Uhkaavaa jylhyyttä, mutta myöskin selittämätöntä rauhaa – voisiko olla suihkukone?… Hassua kyllä; paikallaan seisova höyryveturikin kävi mielessä, mitä vaikutelmaa se jokin kolahduskin vahvisti, mutta kuitenkin uskon, että äänimaisema on taltioitu lentokentällä. Äänen perussävy on liian tasainen ja modernin kliininen ollakseen höyryveturin soundi, luulisin/uskoisin/veikkaisin…

 2. Petri Sainio

  Nyt kävi mielessä jopa laiva/lautta, mutta merellä harvemmin varpuset viihtyvät?… Olin kyllä aistivinani suihkumoottorin nousevan ujelluskäyrän eksistenssin, joten väitän, että kyseessä on lentokone.

 3. Petri Sainio

  Kannettavan tietokoneen (ei omani) omista kovaäänisistä kuunneltuna iski jälleen epäilys omia aiempia veikkauksiani kohtaan – voisiko kyseessä olla METRO?(?!)… Tosin se varpusten säksätys; eihän metrossa ole… Tulen kohta hulluksi.

 4. Petri Sainio

  Piippausklangi viittaisi työkoneen peruutusääneen – lentokoneen huoltoajoneuvoko lentokentällä, vai onko lentokoneissakin peruutuspiippi?

 5. Petri Sainio

  Kuuntelin jälleen ”Oudon Ambienssin” omalta koneeltani Beovox S55 kaiuttimien (ehkä vuodelta 1981-83) kautta, ja tulin siihen lopputulokseen (toistaiseksi…), että äänite on synnytetty lentokentällä, ja lähellä on huoltoauto, mutta on edelleen arvoitus, kuulemmeko taustalta lentokoneen lähtökiihdytyksen, vai onko lentokone vielä valmistautumassa lähtöön.

 6. Petrin toinen kommentti osuu lähelle: ambienssi on äänitetty Hangon länsisatamassa sunnuntaina 6.8.2006 puoli kuuden aikaan iltapäivällä. Äänityspaikka on sataman laidalla olevan kallion päällä seisova torni. Piipitys on työkoneen peruutusääntä ja rysähdys liittynee konttien siirtelyyn. Matala hurina lähtee laivasta tai konttien tahi varastojen jäähdytyslaitteista. Kallion juurella, lounaisnurkassa, venäläiset rekkakuskit aterioivat ulkosalla.