Oudot ambienssit, osa 3

Oudot ambienssit, osa 3

Kuulovaurio-podcastin tilausosoite


Posted

in

by

Tags:

Comments

3 vastausta artikkeliin “Oudot ambienssit, osa 3”

  1. Petri Sainio

    Ensimmäiset sekunnit assosioituivat hiihtoon, mutta sitten näin sieluni silmillä miehen korkealla vuorella kiipeilyhakku kädessä tekemässä nousua kohden huippua; raskasta hengitystä, tuulta mikrofonissa ja todennäköisesti – huikeita näkymiä!…

  2. Juha R.

    Sivistynyt (?) arvaus… jääraudat iskeytyvät lumeen noin 6500 metrin korkeudessä vuonna 1999… Canaleta!

  3. Juha tietää, hänhän oli samassa kohdassa runsasta puolta tuntia myöhemmin. Canaleta on Aconcaguan huippuharjanteelle johtava jyrkähkö kuru, joka tuolloin oli onneksi kovan lumen peitossa ja siten vaivattomasti kiivettävissä. Minulla on tuosta kohdasta reittiä äänitystä vartin verran, ja valikoin tähän sellaisen minuutin, jossa on mahdollisimman vähän tuulen puhinaa mikrofonissa, kiipeilijän huohotusta ja yskintää. Näin voimme keskittyä kuulemaan lumen sointia, kun jääraudat ja hakun perä pureutuvat siihen. Lumen klangi on mielestäni ankaran kireä. Ilmeisesti ääni on sitä korkeampi, mitä kylmempää on.