Kesä parhaimmillaan

Rikoslaki kieltää Suomessa syntynyttä Suomen kansalaista matkustamasta Suomesta etelään sijaitseville alueille kesäpäivänseisausta edeltävien 28 vuorokauden aikana. Mainittu aikahan on vuoden valoisin, päivä pitenee äärimmilleen ja luonnossa on kiivaimman kasvun aika. Vihreä on vaaleaa, puut kukkivat ja linnut huutavat mielipuolisesti. Kesäpäivänseisauksen jälkeen kesä on käytännössä ohi, kaikki toivo mennyttä ja ihmisen ainoa lohtu on pitenevien päivien odotus. Silloin voi matkustaa minne haluaa, ei sillä mitään väliä ole.

Mainitun lakipykälän rikkomisesta ei ole enää muutamiin vuosiin tuomittu vankeutta, joten kansanretkeilijä uskaltaa nyt rikkoa sitä. Ja kun kerran rikotaan, niin rikotaan kunnolla ja tempaistaan saman tien eteläiselle pallonpuoliskolle (tosin vain kymmenkunta astetta), jossa on periaatteessa pimeä vuodenaika.

Laukut on ahdettu täyteen ja mietitty kiivaasti, mitä voi ottaa mukaan ja mitä ei. Toivotaan lujasti, ettei oma vaaka näytä liian vähän. Isoin reppu jää kotiin, pienempi on koepakattu ja todettu, että sillä selviää Huascaránin retkestä juuri ja juuri, kun pakkaa isot tavarat ulkopuolelle.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Kesä parhaimmillaan”

  1. JR

    Mitä parhainta matkaa! Raportteja ja kuvia täällä sitten odotellaan…

  2. Hyvää matkaa – odotamme innolla raportteja matkan varrelta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *