Helsinki, kuva 26


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

5 vastausta artikkeliin “Helsinki, kuva 26”

 1. Tämä on paha. Jotenkin niin äärettömän tuttu, mutta en kuitenkaan vanno aikaisemmin nähneeni. Olisiko kello melko uusi? Tuo kivimuuri ja rakennuksen aavistettava arkkitehtuuri viittaisi vahvasti Töölö-nimiseen kaupunginosaan. Tosin Krunikkakaan ei ole täysin poissuljettu vaihtoehto.

 2. Snellmaninkatu? Tuossa on empiretalo ja ratikkajohtojen kannattimia vieressä.

  1. Outi on katsonut kuvaa ilmeisen tarkasti; itse en edes huomannut kiskokiituriaspektia – ainakaan tietoisesti! Snellmaninkatu voi olla jopa oikea vastaus.

   Matti, päästäisitkö meidät jo epätietoisuudesta?

   1. No jos nyt tämän kerran. Olen yleensä odottanut viikon, jos ei kukaan ole tiennyt. Tämähän on tietenkin Otavan kello Uudenmaankatu 10:ssä, siis juuri ja juuri Punavuoren puolella (Kampin ja Punavuoren rajahan menee Uudenmaankadussa). Lindahlin ja Thomén piirtämä talo on vuodelta 1906.

    Kuvassa näkyy lipputanko naruineen, mutta kiskokiiturijohtoja kadulla ei ole. Googlen katukuvasta näkyy, että vaakasuora johto on katuvalon. Katulamput on Uudenmaankadulla ripustettu talojen väliin, kuten taitaa olla Helsingin keskustassa tapana. Tätä en tosin itsekään paikan päällä rekisteröinyt tietoiseen mieleeni.

 3. En tiennyt tuosta viikon odotussäännöstä, joten pahoittelen malttamattomuuttani.

  Vastaus oli aika yllättävä, sillä tuon kuvan ”aura” ei mitenkään viittaa Uudenmaankatuun. Uudenmaankadun henkiseksi identiteetiksi ovat kuvittuneet Bar No.9:ssä notkuvat hipsterit ja uusmedia- sekä muotoilutyöläiset, eikä tuossa kuvassa ole mitään trendikästä – elleivät ikuiset ja ajattomat asiat sitten ole aina ”trendikkäitä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *