Helsinki, kuva 28


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Helsinki, kuva 28”

  1. Ankkain päämaja sijaitsee UudenmaANKATu 4–6:ssa eli juuri ja juuri Punavuoren puolella. Kuva on sen sijaan valotettu kadun toiselta puolelta Kampista, jokseenkin Baari 99:n edestä.

    Kuvan ottoon liittyy erikoinen välikohtaus. Juuri kun valotin näitä ruutuja (otin varmuuden vuoksi useampia, jotta sain rajauksen onnistumaan), porttikäytävästä käveli ulos Kalle Ankka (Carl XVII Gustaf Anka). Huomattuaan minun kuvaavan hän säntäsi vaarallisesti kadun yli luokseni ja rähisi: ”Kääk! Onko pakko kytätä julkisuuden henkilöä tämän vapaa-aikana? Mille lehdelle kuvaat? Kuvat pois ja äkkiä!” Onnistuin kuitenkin rauhoittamaan ankan näyttämällä, että olin rajannut kuvat kameran zoom-objektiivia käyttäen talon julkisivun yksityiskohtaan. Osoittaakseni, etten piilotellut mitään, näytin hänelle myös hetkeä aikaisemmin ottamani kuvat. Ankka tyytyi selitykseen ja lähti, ilmeisesti kohti Ison Roban baareja.

    Sammutin kameran ja työnsin sen taskuun. Juuri silloin tuli ankkatalosta ulos Pauli Ankka ja lähti samaan suuntaan kuin Kalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *