Helsinki, kuva 42


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Helsinki, kuva 42”

 1. Pidän tätä lähes mahdottomana tehtävänä. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä ollaan sisätiloissa, mutta pelkästä kellosta ei voi päätellä rakennuksen ikää.

  Uskoisin kellon olevan ulkoisesta olemuksestaan huolimatta uusiotuotantoa – ostettu mahdollisesti ruotsalaisesta sisustusliikkeestä (enkä tarkoita nyt IKEAa). Tuosta voisi tietysti johdonmukaisesti päätellä, että rakennus itsessään on uudehko, sillä vain huonolla maulla varustettu ihminen hankkisi vanhaan taloon vanhaa kelloa teeskentelevän kellon – vanhaan taloon hankitaan joko aidosti vanha, tai sitten moderni, kello.

  Onko kyseessä joku odotushuone?

  1. Paikka ei ole virallisessa mielessä odotushuone, siis jonkin joukkoliikennejärjestelmän osa. Pikemmin keskusteluhuone. Emmin tätä laittaa, kun on sisätila, mutta on se niin julkinen että jompi kumpi lukija saattaisi tunnistaa. Ja kun vappukin lähestyy ja päiväkävelyni saattaa silloin taas kulkea tuon huoneen kautta.

   1. Tarkoitin odotushuoneella tässä tapauksessa esim. hammaslääkärin tai muun vastaavan odotustilaa, mutta…ehkä kyseessä on joku ravitsemusalan liike. Helsinginkadun Kuikan seinät kyllä muistelisin tummasävyisemmiksi, mutta en toisaalta ole vieraillut ko. juottolassa pitkään aikaan – sääli sinänsä.

 2. Lienee tässä huoneessa odotettukin, ehkä vallankumousta kymmenen vuotta talon valmistumisen jälkeen. Kello on pysähtynyt, ei aikaan 19.18 vaan 19.37. Nykyään tuvassa jutellaan ja kuunnellaan jatsia. Paikka on esiintynyt tässä sarjassa aikaisemminkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *