Helsinki, kuva 47


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Helsinki, kuva 47”

 1. Tässä kuvassa taidetaan olla tekemisissä kivihiilen kanssa. Veikkaan Hanasaaren kivihiilikasaa ja -voimalaa, vaikka Merihaassakin semmoinen on. Tosin Totuuden viimeaikaisen reittilogiikan kannalta Merihaka olisi luontevampi vaihtoehto, mutta visuaalinen muistini hokee kuitenkin Hanasaarta.

  1. Tämä meni mainiosti väärin. Ehkä alivalotus vaikuttaa tulkintaan. Seuraa Totuuden reittilogiikkaa.

 2. Yrittäen tulkita vihjettäsi toisaalla julkaistuna. Olisiko siis Kallion virastotalon viereisellä kalliolla tällainen… hmm.. köli, hainevä, mikä lienee.

  1. Se vihje olikin kömmähdys: luulin kuvassa olevaa harmaata liikennemerkin selkäpuolta täksi tolpaksi. Töppäyksen takia tämä pitänee nyt paljastaa: tämähän on (tietenkin) Toisen linjan ja Porthaninrinteen kulmassa törröttävä sodanajan naisen muistomerkki, niin kuin veistoksen muodosta on itsestäänselvästi pääteltävissä. Alareunaan jäi rajausvirheen takia yläosa vuosiluvusta 1945, jota ei dogmasäännön mukaisesti voi poistaa, mutta alivalottamalla kyllä yrittää häivyttää. Kuvat 45–47 on siis kuvattu muutaman minuutin kuluessa ja muutaman kymmenen metrin säteellä, kaksi viimeista käytännössä samoilta jalansijoilta.

   Olen näköjään kuvannut tolpan myös vappuna 2011:
   sodanajan tolppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *