Reformaatio

Tulin taannoin julistaneeksi, että modernin veppisivun pitää olla selkeä, pelkistetty ja mukautuva. Ei palstoja, minimimäärä valikoita, ei harhauttavia yksityiskohtia. Sisällön pitää näkyä pienellä ruudulla heti, ilman että tarvitsee vierittää epäolennaisia irto-osia pois tieltä. Toisaalta olisi mukavaa, jos isoa ruutua voisi hyödyntää näyttävään kuvien esittelemiseen.

Tämä Ryu tuntuu täyttävän vaatimukset aika hyvin. Törmäsin tähän sattumalta jossakin WordPress.comin blogissa ja huomasinpa sitten teeman olevan saatavissa vapaalla lisenssillä myös itse isännöityyn blogiin.

Tältä se näyttää ihan hallintapaneelin asetuksilla, en ole vielä puuttunut CSS:ään. Iso tekstikoko ja otsikkofontti ehkä kaipaavat säätämistä, suomentamattomia sanojakin näkyy siellä täällä. Jostakin syystä kirjasinkoot on määrätty absoluuttisesti pikseleinä ja rivinväli määrätty peräti kymmenen desimaalin tarkkuudella, lieneekö tämä tekijän huumoria? Koetan siis tutkia vaikutukset tarkasti, ennen kuin rupean tekemään radikaalimpia muutoksia.

Kuvagallerian asettelu ja kuvaesitys toimivat lisäosilla. Onneksi reippaat ohjelmoitsijat ovat tehneet niistä WP.comin Jetpackistä riippumattomat versiot. WP.com on hyvä palvelu, mutta viheliäisimpiä tuntemiani nettitakiaisia. Sinne kun annat jonkin meiliosoitteesi, niin et saa koskaan pois. Ja jos käytät samaa osoitetta jossakin päin veppiä, niin heti on WP.com paikalla ja tyrkyttämässä gravatar-kuvaasi.

No miltä tämä näyttää? Pitääkö tekstiä lukea metrin päästä, vai onko hyvä? Entä kuvat, värit? Minuun tekee vaikutuksen se, että kuva-artikkelityyppi (post format) laskee valokuvan keskimääräisen  värin ja tekee siitä taustavärin. Aika hyvältä mielestäni näyttää.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

11 vastausta artikkeliin “Reformaatio”

 1. Tässä on äärettömän selkeä ja helppolukuinen sivuarkkitehtuuri. En keksi mitään moitittavaa tahi muuten huomautettavaa.

  1. Ville

   Pienennä nyt fonttia ainakin. Hirveää luettavaa tabletilla. Ja kirjoita jotain asiaakin välillä.

   1. Millä tabletilla luet? Aipädillä ei minusta näytä hirveältä. Enemmän minua häiritsee valtava koko tietokoneen ruudulla. Muuttelen kokoja, mutta kuten sanottua, se vaatii CSS:n muokkaamista käsin, koska teemassa ei ole helppoa säätömahdollisuutta.

    ”Asian” kirjoittamisesta en anna mitään takuuta, jos esim. edellinen tuittijuttu ei ollut ”asiaa”. Haluaisitko kertoa toiveistasi tarkemmin? Mukavaa, että jaksat seurata blogia. Koska en pidä enää tilastointia, en tiedä mitkä jutut ovat suosittuja. Siksi mietityt kommentit ovat tervetulleita.

    1. Ville

     Kaurismäen elokuvista.

     1. –Katsotaan sitä sitten.
      –Etkö sinäkään ole pyyteetön?
      –Siihen ei ole varaa näinä aikoina. Muuten, jos annat aina saman meiliosoitteen, kommenttisi ei mene moderointijonoon.

 2. Ainakin aifounilla tämän blogin lukeminen on erittäin helppoa visuaalisen yleisilmeen ja käytettävyyden ollessa esimerkillisellä tasolla.

 3. Teema on toki itsensä Automatticin tekemä. Tarkemmin sanottuna erittäin lahjakkaan kaverin nimeltä Takashi Irie. Lisätietoa voi lukea täältä.

  http://themeshaper.com/2013/04/09/behind-the-design-of-the-ryu-theme/

  P.S. Voin suomentaa teeman ja pistää tiedostot menemään teeman tekijöille.

  1. Jep, tutustuin noihin taustoihin. Opiskelun aiheena on minulla nyt se, minkä teeman valitsen pohjaksi omalle kehittelylle. Tai teemat, oman blogini lisäksi on pari yhteisön sivustoa ylläpidettävänä tai kehiteltävänä. Pitäisi olla valmiiksi riittävästi hyviä ominaisuuksia, niin kuin tässä onkin, kun muokkaustaitoni ovat vielä melko vähäiset. Teemalta toivoisi myös pitkäikäisyyttä, ettei se vuosien mittaan murene WP:n päivityksissä. Toimivuus mobiilissa on myös nykyään välttämättömyys.

 4. WP.com:n tyypit lupasivat laittaa kaikki käännökset myös WP.org versioihin. Ryu-teeman käännöstyöhön voi osallistua täällä ja se pitäisi seuraavassa päivityksessä tulla tosiaan myös WP.org versioon.

  http://translate.wordpress.com/projects/wpcom/themes/ryu/fi/default

  1. Kiitos aktiivisuudestasi, Sami. Alankin itsekin perehtyä teemojen käännöstyöhön.

 5. Matti Sunell

  Blogin ulkoasua koskevien juttujen traagiseen luonteeseen kuuluu, että ne vääjäämättä vanhenevat. Tarkkaavainen lukija (joka lukee Totuutta webissä eikä syötteenlukimella) on huomannut teeman vaihtuneen upouudeksi Twentyfifteeniksi. Ihan oletusasetukset ovat nyt päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *