”Julkista” palvelua

Selkärankani katkesi ja päätin sittenkin vilkaista, voisiko Pekingin sirkushuveista nähdä suoraa lähetystä maailmanlaajuisen seitin välityksellä. Siispä suuntasin kansallisen julkisen palvelun yleisradioyhtiön veppisivulle, ja siellähän jo luvattiinkin: Kisoja voi seurata netissä myös suorina videolähetyksinä. Katso tästä miten. Ohjeen mukaan suunnistin EBUn ”olympiaporttaaliin” (miksei ”olymppiaporttaaliin”?).

Pientä odottelua, avajaisethan ovat juuri alkaneet ja palvelussa on varmaankin ruuhkaa. Jonkinlainen taustagrafiikka latautuu, mutta ei vielä tekstiä, kuvia tai linkkejä. Isken uudelleenlatausnappulaa, ja kohta vilahtaakin jo jotain videoikkunan tapaista sekunnin murto-osan ajan, mutta sitten ilmoitetaan tylysti: To view Beijing Olympics 2008, you must have browser Cookies enabled, Macromedia Flash Player, and a supported Browser/Operating System/Media Player configuration. Linkin kautta löytyy lisätietoja: vain Microsoftin tuotteita käyttävät saavat luvan nauttia tästä Euroopan yleisradioyhtiöiden palvelusta.

Yleisradion pitäisikin muuttaa edellä siteeraamani teksti muotoon: ”Kisoja voivat seurata netissä suorina videolähetyksinä Microsoft-veronsa maksaneet kunnon ihmiset. Roskaväki painukoon metsään lenkkeilemään.”

Comments

4 vastausta artikkeliin “”Julkista” palvelua”

 1. Ilmeisesti tästä voi Macillakin saada videovirtaa kisoista (en voi tietää varmuudella, kun itselläni on vielä Pantteri): http://www.nbcolympics.com/video/index.html

  Löysin myös erään selainliitännäisen, mutta live-lähetystä Pekingistä ei juuri nyt taida olla, joten toiminnasta en osaa vielä sanoa mitään.

  Sinänsä joidenkin ”julkisen palvelun” instanssien laiskuus Mac-käyttäjien palvelua kohtaan on typerää ja tänä päivänä vielä täysin perusteetonta; vaikka Macci olisikin prodentuaalisesti ”marginaalissa”, ei se tarkoita sitä, että kyseessä olisi joku ”pieni vähemmistö”. Yhä useampi on siirtynyt/siirtymässä Macciin, ja ainakin esim. Helsingin keskustan läheisyydessä olevissa toimistoissa omppukone ei ole todellakaan mikään harvinainen näky.

  On myös oletettavissa, että Windows Vistan osoittauduttua enemmän tai vähemmän pettymykseksi, voidaan joissakin suuremmissakin yhtiöissä harkita XPn jälkeen siirtymistä OS Xään – ainakin, ellei Microsoft osaa kehittää tuotettaan houkuttelevammaksi.

 2. Onnistuukohan oman itsensä lainaaminen?:

  vaikka Macci olisikin prodentuaalisesti “marginaalissa”…

  Tarkoitin toki proSentuaalisesti!…

 3. No onnistuuhan se, mutta viimeistä lausetta ei oltu tarkoitettu lainaukseksi, kun ei se sitä edes ole.

 4. Mainitsemastasi lähteestä tosiaan näyttää saavan videovirtaa. Lisäosa tosin pyydetään asentamaan: ”To watch video using a Mac, please install Microsoft© Silverlight™” Enpä nyt kuitenkaan taida ehtiä asennuspuuhiin.

  Prodentuaalisesti on toinen kirjoitustapa ilmaukselle pro-dentaalisesti, joka tarkoittaa ’hampaiden puolesta’.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *