Maisemakuppila

Vedän kahvit yleensä Kouvolan pohjoispuolella. Parhaat järvimaisemat ovat Kouvolan ja Mäntyharjun välillä, tosin pusikoituminen on tukkinut näkymiä monin paikoin. Jonkun mielestä rautatien naamioituminen lehvistön suojaan voi olla hyvä asia, mutta junakuvaajat ja matkustajat ovat toista mieltä.

Vuohijärvellä on ensimmäinen iso järvenselkä, Kirjokivessä sokkeloiset vesistöt avautuvat itään päin. Sitten tulee Hillosensalmen tunneli ja asema. Lännessä on yhä Vuohijärven selkä, ja sitten tulee idän puolella heti tämä kallio vastarannalla. Tämä maisema on Repoveden kansallispuistoa, ja jonkin matkan päässä sijaitsee Olhavanvuori, Suomen virallinen kiipeilykallio.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Maisemakuppila”

  1. Karttaa tietysti kannattaa katsoa. Se sanoo, että tämä vesistö on Repovettä. Hillosensalmi on Vuohijärven ja Repoveden välinen salmi.

    Taidankin lisätä juttuun karttalinkit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *