Kansalaismaisema

Pyöräretkelle kannattaa tietenkin lähteä kesän kuumimpana päivänä. Paha olo on taattu, kun on polkenut 114 kilometriä 30 asteen helteessä. Matka tosin jakautui aamu– ja iltaosuuteen (Google-kartat), mikä lievensi hieman vaikutusta.

Kannatan nurmijärveläistymistä: pääsee kai täältä hyväkuntoinen polkija kunnon maantiepyörällä Helsinkiin hyvinkin puolessatoista tunnissa. Kun ajaa sata kilometriä viisi kertaa viikossa, ei muuta urheilua tarvitsekaan. Tietkin näyttävät olevan kunnossa.

Kansanpyöräilijä kohtasi tällaisen maiseman noin 17000:nnen kultaisen auringon kiertoessa. Ei ollut tarkoitus koota panoraamaa, vaan rätkäisin pokkarikameran täysautomaatilla muutaman satunnaisen kerran. Silkkaa ilkeyttäni syötin kuvat Huginille ja sain tehtaan asetuksilla tällaisen.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Kansalaismaisema”

 1. Tuli mieleeni pyöräilyvarustuksellinen kysymys; miten pukeudut tuollaiselle pidemmälle poljinmatkalle – onko esim. vaihtopaitoja, vai käytätkö jotain erikoisvalmisteisia pyöräilyenstexejä, vai matkustatko ihan perustamineissa?

  Entä syöminen ja juominen?

  1. Lämpimillä ilmoilla ei paljon tarvitse: paita, pyöräilyhousut, sukat ja kengät. Hyvä olisi myös lippalakki, joka pysyy päässä ajaessa. Perillä oloa varten tietysti vaihtovaatteet. Pehmustetut pyöräilyhousut ovat mukavat olemassa, mutta niidenkään ei tarvitse olla tyköistuvaa kilpamallia. Minulla on ihan tavallisiksi urheilusortseiksi naamioidut.

   Yleensäkin pyrin kaikissa liikuntapuuhissa pukeutumaan mieluummin liian viileästi kuin liian kuumasti. Pysähdyksissä ollessa voi aina lisätä vaatetta.

   Vesipullo on halpa, riittävän iso ja sopii telineeseensä täydellisesti. Ruokaa saa perillä.

 2. Olet näemmä käynyt Sääksjärvellä, jota joku vuosi sitten mainostettiin Suomen puhdasvetisimmäksi järveksi. Tulin pari tuntia sitten Kajaanista – loma loppui – jäi kuvaamatta tuo edellisen artikkelin vakiopaikka, vaikka siitä jonkin kerran ohi ajoinkin. Eiköhän tuo aihe ala olla jo kaluttu osaltani. Kunnollinen talvikuva puuttuu mutta nythän sekin on jo melkein ovella. Talvi siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *