Tehoa Spotifyn käyttöön

Totuuden vanhaa Spotify-juttua luetaan yhä viikoittain. Tuo mainio ja kiistanalainenkin musiikkipalvelu siis kiinnostaa ja sen käytöstä haetaan jatkuvasti tietoa. Vastikään palvelu laajeni Usaan.

Kuten odottaa saattoi, olen sittemmin myöntynyt maksamaan palvelusta vitosen kuussa päästäkseni eroon mainoksista. Liikkuessani en halua kuunnella musiikkia, joten kympin maksavalla premium-palvelulla ei ole minulle käyttöä.

Löysin ihan äsken mainion avun musiikin löytämiseen Spotifysta: Spotify Classical Playlists. Olisinpa löytänyt aikaisemmin, sillä se on ollut olemassa pian kaksi vuotta. Sinne on koottu hienoja esittäjän, säveltäjän, lajityypin tai muun aiheen mukaan koottuja soittolistoja, jotka saa kuuluville yhdellä klikkauksella. Listoja pohjustavat huolellisesti lisätietoihin linkittävät esseet. Miten olisi kronologinen soittolista Steve Reichin tuotannosta (kesto yksi vuorokausi)? Musiikkia Kubrickin elokuvista? Beethovenin tuotanto aika– tai opusjärjestyksessä?

Valittelin aikaisemmin säveltäjähaun puuttumista. Tässä on kokoelma neuvoja tehokkaaseen musiikin etsimiseen.

Spotifyn premium-palvelu lupaa mobiilikäytön lisäksi, että äänentoiston laatu on hyvä 320 kilobittiä sekunnissa. Mutta tiesitkö, että läheskään kaikki musiikki ei ole saatavissa luvatun korkealaatuisena?


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Tehoa Spotifyn käyttöön”

  1. Todella hyvä sivusto! Ja klasarin lisäksi myös jatsia – aika tuore Miles Davis -soittolista nimittäin löytyy.

  2. Ja tässä toinen mielenkiintoinen Spotify-blogi: Pansentient League.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *