Helsinki, kuva 18


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

7 vastausta artikkeliin “Helsinki, kuva 18”

 1. Sanotaan että Karhupuisto, Kallio, Helsinki.

  1. Sanotaan vaikka niin. Ja teoksen nimihän on tietenkin Mesikämmen muurahaispesällä, laatinut Jussi Mäntynen 1931. Minun huomiotani kiinnittää erityisesti karhun korkea säkä. Ja olipas tämä vaikea valottaa. Yritin peitellä sitä mustavalkoisuudella.

   Kartta.

  2. Väinö Lahti

   Kävin 40 – 50 lukujen vaihteesa Kallion kansakoulua. Karhupuisto oli koulumatkani varrella. Yritin useasti kiivetä karhun selkään, siinä onnistumatta. Samoin kävi kavereille. Olisi mukavaa tietää onko siinä tempussa kukaan onnistunut.

 2. Jos heittäisi vastapalloon – missä on kuvattu uusi Google+-profiilikuvani? Voi tosin olla lastentasoa… tämä tietysti vähän huono foorumi arvoituksen esittämiseen mutta olkoon jos et tykkää huonoa kertaluontoisena tapahtumana offtopicin.

  1. Olisiko Cotopaxin kämpästä?

 3. Naama on aika hikinen, siellä oli kylmempää. Ajattelin että elokuva-asiantuntijana olisit tuon luukun yhdistänyt Papilloniin ja sitä kautta Les Îles du Salut -saaristoon Ranskan Guyanan edustalla. Saattaa olla jopa sama luukku, josta Steve McQueen työnsi päänsä ulos pimeähuonerangaistustaan kärsiessään ja kysyi naapurilta, miltä hän näyttää. Ainakin se oli ainoa ko. selliosaston ”jäljellä oleva” ovi, jossa oli luukku. Todennäköisesti siis kuvausryhmän entisöimä elokuvaa varten, osa ko. filmistä on oikeasti kuvattu autenttisella paikalla. Loppukohtaus (heittäytyminen kallioilta alas) ei ole oikealla paikalla (vaan Venezuelassa) – nimittäin Pirunsaarella ei ole korkeita kallioita.

  1. Nyt meni hyvä arvoitus ikävästi hukkaan, kun minulla on noiden 70-luvun isojen seikkailutarinoiden kohdalla paha aukko sivistyksessä. Koetan käydä sitä paikkaamaan heti tilaisuuden tullen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *