Helsinki, kuva 22


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

5 vastausta artikkeliin “Helsinki, kuva 22”

  1. Lönnrotinkatu 29?

    1. Eli ns. Vanha Poli. Ei. Tämä on toinen 1900-luvun alun graniittirakennus. Kuvan yksityiskohdat kannattaa tutkia tarkkaan.

  2. Ahaa, eli se siis ei ollutkaan se nykyinen Hotelli Linna – vai onko se vielä Lord Hotel? Täytyy tunnustaa, että voi väittää koskaan nähneeni – ainakaan tietoisesti – tuollaista lyhtyä, mutta seuraava veikkaukseni on se sosia(a)lidemokraattinen graniittilinna, joka on jazzyleisöllekin tuttu ravintola Juttutuvastaan.

    1. Niin. Kehotinhan katsomaan kuvan yksityiskohdat. Siellähän lukee ihan selvästi HTY eli Helsingin työväenyhdistys. Tähän viittaa – tietenkin – myös kuvan title-attribuutti eli se teksti, joka tulee vihjeenä näkyviin, kun osoittimen siirtää kuvan päälle: Lyhty. Varoin vääntämästä asiaa rautalangasta enkä siksi kirjoittanut ”LyHTY”, vaikka ensin meinasin. Siis Helsingin työväentalo Siltasaaressa, ja tämä lyhty on Juttutuvan puoleisessa kulmassa. Olet siis nähnyt sen tiedostamattomasti (ja ehkä tiedottomanakin) ainakin kymmeniä kertoja. Tietenkin tähän viittasi myös täällä harrastettava konseptuaalinen kontinuiteetti eli se, että taannoisesta kuvasta oli juuri ja juuri rajattu tämän talon kulma poies. Tästäkin kuvasta minulla oli aikaisemmin versio, jossa katukyltit näkyivät: niitä oli nimittäin aika vaikea saada pysymään kuvasta ulkona. Tässä sarjassa on periaatteena, että kuva rajataan valotushetkellä ja myöhemmin sallitaan enintään horisontin oikaisu. Niinpä tämä piti käydä kuvaamassa uudestaan.

  3. Tämähän on siitä hauska teema, että kirjallinen anti on kokonaan kommenteissa. Sääli niitä (tai onneksi heille), jotka eivät tilaa kommentteja vaan katsovat vain artikkelit. Kirjallisuudessa on kuulemma tapauksia, joissa joku romaanin henkilö elää pelkästään alaviitteissä. Tähän liittyy tietenkin myös se, että elokuvien lopputekstit kannattaa aina lukea huolellisesti loppuun asti.

    Tämän kuurin kaikki kuvat otettiin muuten viikko sitten lauantaina, kuten – tietysti – olette kuvien exif-tiedoista havainneetkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *