Helsinki, kuva 31

On arveltu, että nykyisen Suomen alueella ovat jotkin kansanryhmät pitäneet toteemieläimenään hirveä ja toiset karhua. Helsingin aluetta näyttää hallitsevan tämän sarjan perusteella karhuklaani, mutta on täällä hirvelläkin kannattajansa.

Oletko hirvi- vai karhuihminen?

Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Helsinki, kuva 31”

  1. Tämä oli niin helppo, ettei kukaan ilennyt laittaa oikeata vastausta. Hirvi on tietysti Jussi Mäntysen Nuori hirvi Kaisaniemen puistossa, aivan ykkösraiteen vieressä kohoavalla mäennyppylällä. Tausta on tietenkin tieten rajattu poies. Tässä on hirvi maisemassaan. Pacius on taustalla. Kaarle-kuninkaan metsästys, vai niin…?

    Tämä hirvi on ilmestynyt myös Mäntässä. Ja etteivät vain Serlachiuksen pääkonttorin ilveksetkin olisi Mäntysen. Kirjoittaja muistelee lapsena istuneensa ilveksen selässä.

    Mäntyseltä on tässä sarjassa esiintynyt jo Karhupuiston Mesikämmen muurahaispesällä. Jatkokysymyksenä seuraa luonnollisesti: mikä Mäntysen teos tulee seuraavaksi tässä Helsinki-kuvasarjassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *