Helsinki, kuva 33

Toinen blogin lukijoista on saattanut joskus kävellä tämän ohi, toinen on saattanut kulkea ovistakin.


julkaisi

tämän aihepiiriin

,

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Helsinki, kuva 33”

  1. Olisiko tuo valinkauha… voisi viitata johonkin oikeuslaitokseen. Ei ole Ritarihuone eikä Helsingin käräjäoikeus.

    1. Tutkin tuota esinettä tänään hieman tarkemmin (vihj, vihj, katso sunnuntain konserttimenot) ja se näytti, kun nyt itse tiedän veistoksen nimen, vesi- tai löylykauhalta. Tästä kuvakulmasta asia ei tosin ole aivan ilmeinen.

  2. No niin. Tämä löylynheittäjä on, tietenkin, Johannes Kastaja ja seisoo nimikkokirkkonsa pääovella. Tekijä on Kari Juva, jolla on muitakin kirkollisia veistoksia: muun muassa Mikael päivittäisen kävelyreittini varrella. (Oikeasti Mikaelinkirkon katolla on tietysti aavelaiva, jos osaa oikealla tavalla katsoa – ja haistaa.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *