Kohennusta

Kansanretkeilijä on toiminut viime päivinä lähinnä kansanhiihtäjänä ja yhteiskunnan tehokkaana rattaana, joten julkaistavaa ei blogeeraukseksi asti ole kertynyt. Mutta nyt Totuus kokee ulkonäköuudistuksen, kun WordPressistä tulee uusi versio ja sen mukana uusi tämän vähissä olevan vuoden mukaan nimetty teema.

Tartupas hiirellä selainikkunan nurkkaan ja vedä ikkunaa pienemmäksi ja isommaksi: sisältö mukautuu hienosti ikkunaan, kuvat ja teksti muuttavat kokoaan ja sivun osat järjestyvät uudestaan. Ja teksti jakautuu riveille suomen kielen tavutuksen mukaan! Tällaista luontevuutta veppiin onkin kovasti odotettu. Kannattaa katsoa myös mobiililla.

Eihän tämä teema täydellinen ole, isoja otsikkokuvia olisin toivonut edellisten teemojen tapaan ja suunnistusvalikkoa otsikkokuvan alle. Mutta onnistuin kuitenkin laatimaan mukautetun valikon ja panemaan sinne linkit sotilaalliseen mediaan, jossa olenkin jotain ehtinyt kiireen keskellä huudahdella.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Asiasanat:

Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Kohennusta”

  1. JR

    Olen myös katsellut näitä muita teemoja, onhan se vähän tylsää pitää oletusteemaa mutta ei se nyt ihan huono ole. Itselle kynnyskysymys on koko blogin otsikkokuva. Voisin vaihtaa sen vähän raikkaampaan mutta pitäisi saada lisäarvoa. Itse en vielä ole niin edistynyt, että valitsisin teeman kännykällä luettavuuden perusteella, mikä näyttää toimivan tässä hyvin (tai en kokeillut kännykällä, mutta tuo skaalautuvuus toimii mainiosti).

    Mulla ei ole twitter-tiliä, joten en pääse kommentoimaan viimeistä postausta, mutta älkää nyt sentään ruvetko raitiovaunuja räjäyttelemään. On ne sentään melkein käyttökelpoisia kulkuneuvoja, ainakin kesällä (mitä nyt juopot haisevat) eikä ne paljon häiritse onneksi autojen pysäköintiäkään. Sitähän häiritsee ainoastaan kaupungin umpisurkea – suorastaan rikollinen – katujen aurauspolitiikka.

  2. Tuo tavutus näkyy olevan Firefoxin erikoisominaisuus, joten iloni oli hieman liiallista. Mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

    Ja ison otsikkokuvan saa tähänkin teemaan. Rupean sellaista juuri tekemään. Tosin tämä teema näyttää sekä blogin otsikkokuvan että artikkelikuvan yhtä aikaa, mikä näyttää typerältä. En sitten laita enää artikkelikuvaa, ja onhan tässä näköjään tullut tavaksi panna jutun alkuun jokin yleisesti edustava kuva joka tapauksessa. Ja ehkä poistelen vanhoista jutuista artikkelikuvia, kun sama kuva on joka tapauksessa myöhemmin jutussa kokonaisena.

    1. Ja nyt on suunnistusvalikko otsikkokuvan alla. Muutos vaati header.php-tiedoston muokkaamista, sinänsä helpon koodinpätkän siirtämisen muutamaa riviä alemmaksi, mutta wordpress.comin käyttäjät eivät sitä voine tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *