Automaattista taidetta

Itäkeskus, metroasema, kameran automaattitaidetta bussi 95:sta

Harrastin tänään työmatkalla yhden käden näppäilyä, sekä muuten vain että erästä toista aihetta varten, josta myöhemmin. Canon Powershot A70 osoitti yllättävää omintakeista luovuutta. Sillä on joskus tapana tuhota kuva häiriöllä, josta esimerkkinä tämä kuva, jota yritin hätäisesti korjailla Gimpillä ja jonka ehdoin tahdoin törkeästi julkaisin. Tänään kamera päätti tehdä taidekuvia puolestani.

Kamera oli viitisen minuuttia päällä, kun odottelin kotiin vievää säkkiä (joka oli myöhässä) ottaakseni kuvan, jolla voisi neuvoa vieraille, mistä laiturista ja minkänumeroinen säkki tuo matkustajan tänne MItäkeskuksen metroasemalta. Ajattelin ottaa puolitaiteellisen kuvan alivalotuksella vastavaloon, mutta kamera pani paremmaksi. Kuva näkyi tällaisena kameran LSD-ruudussa, ja sellaisena se myös tallentui muistikortille. En käsitellyt kuvaa mitenkään, pienensin vain Totuudessa käyttämääni vakiokokoon (pitkän sivun pituus 666 pikseliä, jpeg-pakkaus 80 prosenttia).


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

3 vastausta artikkeliin “Automaattista taidetta”

  1. Tämä ei tainnutkaan olla tilapäinen häiriö. Minun piti tänään kuvata puolukoita, mutta eipä tullut punaisia marjoja, vaan aavemaisen violetteja. Lopettikohan viisi vuotta vanha A70 nyt sovinnollisen yhteistyön? Onko tämä salajuoni, jonka avulla Canon myy minulle seuraavaksi 50D:n?

  2. On se. Itse kärvistelen tässä odottelemassa 5D Mark II:sta samalla kuitenkin ajatellen, että pitäisi olla lisäksi myös hyvällä megapikkelssimäärällä varustettu 1.6 crop kamera eläinkuviin. 50D:n saisi nyt kaupasta jo, tuota toista ei saa todennäköisesti ennen maagista päivämäärää 30.10. Yritän olla nyt tekemättä hätäostosta kun se kuitenkin maksaa sen reilut 1100 euroa. Toisaalta, veronpalautustakin on tulossa yli 700 ekua, hmh…

  3. Niin, piti vielä lisäämäni (Ilkan sanoja lainatakseni), että on se todella halpaa tämä ilmainen digikuvaus.

    5D Mark II vaatii vain uudet muistikortit (useamman niitä), uusimman version PhotoShopista, pahimmassa tapauksessa uuden tietokoneen ja lisäksi irtokiintolevyjä varmistuksiin. Siis lähes ilmaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *