Baños

Pilvien lomassa vuoren huippu, edessä puustoisia kukkuloita
Tungurahua

Kansanretkeilijä on viettänyt lepopäivää Bañosin kylpylä- ja matkailukaupungissa. Ollaan alhaalla, 1900 metrissä. Täällä eletään tulivuoren juurella: vieressä kohoava Tungurahua on aktiivinen, ja sitä tarkkaillaan jatkuvasti. Kansanretkeilijän seurue kuljetettiin autokyydillä ylös vuoren rinteelle, missä tarkkailuaseman hoitaja kertoi tulivuoresta ja sen tarkkailusta. Kotkat liitelivät harjanteen vieressä, joten retkitoverit kaivoivat kauko-objektiivinsa repuistaan.

Vuorokauden kuluttua ollaan jo Chimborazon (6310 metriä) juurella, ja retken kovin koetus alkaa. Sen perusteella, miten ankarasti Cotopaxilla piti ponnistella, ei ole ollenkaan varmaa, että Chimborazolla päästään ylös asti.


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Baños”

  1. JR

    Niinhan ne taallakin sanovat (Edgar muunmuassa), etta Chimbo on tuon 6310 metria. Wikipedian englanninkielisen version mukaan virallisempi luku olisi 6 268,2 metria. Espanjankielinen Wikipedia-sivusto taas sanoo lukeman olevan 6310. Olen aika saletti etta reilun vuorokauden kuluttua taman kirjoittamisesta voit itse tarkistaa sen atomikellosi korkeusmittarista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *