Särkkäniemi

Syksyllä pitää lähteä meren rantaan tai korkeille paikoille ottamaan tuulta. Nämä Vuosaaren itärannat tosin ovat enemmänkin itätuulen paikkoja, ja lounaistuulta pitäisi mennä ottamaan Kallvikiin tai mieluiten saariin, jos pääsisi.

Olen liikkunut täällä päin aika vähän viime vuosina. Sen verran pahalta näytti, kun metsä kaadettiin Uutelan teennäisen ”kanavan” paikalta. Äskettäin olen vähitellen palaillut seudulle. Ei ympäristössä sinänsä mitään vikaa ole, mielelläni varmasti itsekin asuisin veden äärellä.

Tämmöinen on nykyinen näköala Särkkäniemestä pohjoiseen. Sinne on tullut satama. Venesatama on siirretty sataman alta Niinilahdesta etualalle Vuosaarenlahden pohjoisrannalle.

Koera tutustuu kyhmyjoutseniin
Koera tutustuu kyhmyjoutseniin

Reipas vetokoera teki rohkeasti tuttavuutta kyhmyjoutsenten kanssa. Joutsenet olivat pidättyvämpiä. Kun koera nousi vedestä, taivaan valo väheni, varjot syvenivät ja tuntui kuin koera olisi turkissaan vetänyt merestä lokakuun hämäryyden maiseman ylle.

Koera nostaa turkissaan ylös veden hämäryyden
Koera nostaa turkissaan ylös veden hämäryyden

julkaisi

tämän aihepiiriin

,

kuuluvan jutun.

Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Särkkäniemi”

  1. Riittää kun kuulen/luen sanan ”Särkänniemi”…ai niin, mutta tämähän onkin ”Särkkäniemi”!… No; Särkänniemestä tulee kuitenkin mieleen aina Mikko Alatalo – kiitos hirveän TV-mainoksen. Eikun hetkinen; sotkenkos minä nyt tämänkin Puuhamaa-mainokseen, vai onko Puuhamaa Särkänniemessä?… Paras lopettaa pohdiskelut tähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *