Hepoköngäs

Joulupäivänä Puolangan Hepokönkään alla 180 metrin korkeuskäyrällä oli 30 astetta pakkasta, joten valokuvaus hoidettiin nopeasti ja rukkaset kädessä. Niinpä tähtäyksessä tuli kömmähdettyä: tämän panoraaman kahdesta oikeanpuoleisimmasta otoksesta jäi puiden latvat pois. Kuva kaareutuu Fotarin käsittelyssä sen verran, että suorakulmaiseen rajaukseen ei mahdu yhtä aikaa koko suvanto ja kuuset latvoja myöten. Kompromissina tuli tällainen harjoituskuva, josta puuttuu oikea yläkulma, ja kompromissin myötä kuvaan sai jäädä myös valokuvaaja. Katsoja voi kokeeksi itse rajata kuvan niin, että työntää kuvan ruudun ulkopuolelle veden laitaa myöten, ja päättää sitten olisiko niin parempi.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Hepoköngäs”

  1. Vedessä kalansuomuja?…

    1. Putouksen alla asustaa nelimetrinen tammukka, joka vaihtaa suomunsa alkutalvella.

  2. Reijo

    rajattuna upea, hyytyvä sula, korpikuuset, pakkastaivas,syvyyttä.

  3. JR

    Tammukan täytyy olla isompi kuin nelimetrinen, sen verran isoja nuo suomut. Yritin tuota rajaustemppua mutta kyllä taitaa olla parempi palata tuonne kun on vähemmän pakkasta. Edellisellä kerralla oli sentään seitsemän astetta lämpimämpää, ehkä oli hyvä ettei allekirjoittanut päässyt nyt mukaan, olen vähän palelevaista sorttia. Arvelusi toisesta jääputouksesta vähän etempänä piti sitten paikkansa. Kyseessä ns. sivistynyt arvaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *