Harjoituskierroksia

Kansanretkeilyn aikataulu on ollut melkoisen tiukka, joten raportteja ei ole ehtinyt kirjoitella päivittäin. Huaraziin tultiin kaksi iltaa sitten, eilen käveltiin kolmesta ja puolesta tonnista 3800 metriin harjoittelemaan tekniikkoja ja tänään noustiin neljästä tonnista viisitonniselle huipulle.

Tämä juttu tulee nyt aluksi pelkkänä tekstinä, katsotaan kohta onnistuisiko kuvien lisääminen tällä nettilocutorion koneella.

Colectivot, rämisevät kuudella penkkirivillä varustetut Toyota Hiacet, kuljettavat matkustajia kaupungin ja ympäröivän maaseudun välillä. Maaseutu tarkoittaa vuorten alarinteillä kiemurtelevien teiden varsilla olevia pieniä kovin köyhän oloisia asumuksia ja viljelyksiä. Kansanretkeilijän seurue matkasi kahtena päivänä maaseudun halki kolmessa tonnissa olevasta kaupungista noin kolmeen ja puoleen tonniin totuttelemaan ilmaan ja harjoittelemaan vuorilla käyttäytymistä.

Ja tänään noustiin jo viidessä tonnissa olevalle kiviselle huipulle, josta oli aikamoiset näköalat Cordillera Blancan valkoisia katedraaleja muistuttaville huipuille. Palkkioksi onnistumisesta kansanretkeilijä sai ikävän päänsäryn, joka alkoi vasta alhaalla kaupungissa.

Huomenna alkavat tositoimet. Silloin ajetaan tien päähän ja kävellään Ishincan laakson perusleiriin, josta käsin seuraavan viikon aikana yritetään kolmea viisi-kuusitonnista huippua.

Retken pääkohde Huascarán näkyy kaupunkiin hyvälla ilmalla. Siellä on kuulemma vielä aika talviset olot, paljon lunta ja hankalia railojakin, joten ei ole aivan varmaa, että nousua päästään yrittämään. Mutta runsaassa viikossa olot ehtivät muuttua, joten toiveikkaita ollaan.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Harjoituskierroksia”

  1. JR

    Jos oikein laskin, kahdessa päivässä merenpinnan tasolta (Lima) viiteentonniin, joten vähintäänkin pääkipu lienee ymmärrettävää. Tiukka aikataulu ei antane periksi, joten – kuten tiedätkin – juominen auttaa. Kunhan kyse ei ole piscosta. Mutta seuraavan päivityksen aikana nämä ongelmat ovat varmaankin jo pois. Täällä ollaan kuulolla siis.

  2. Bernd

    Vorsicht! Höhenkrankheit ist durchaus gefährlich. Hirnschwellungen können bleibende Schäden machen. Wenn dann das Hämoglobin noch niedrig ist, wird auch die Luft knapp.
    Kortison sollte man mitnehmen, evtl. auch ein Diuretikum (Furosemid).
    Viel Glück beim Klettern, und bitte keine Unfälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *