17. syyskuuta: ykköseen yöksi

Perusleirissä vietetyn lepopäivän jälkeen lähdettiin taas ykkösleiriin 6400 metriin, ja tällä kertaa siellä oli tarkoitus yöpyä. Liikkeellelähdössä ei pidetty kiirettä, sillä matkaan kuluisi nelisen tuntia, ja ykköseen ei haluttu saapua liian aikaisin värjöttelemään. Mikäpä aurinkoisessa leirissä olisi päivää paistatellessa ja maisemia ihaillessa, mutta tämä päivä oli pilvinen ja ylhäällä harjanteella todennäköisesti myös tuulinen ja viileä.

Reppu oli tällä kertaa kevyempi, elimistö tottuneempi ja reittikin tulossa tutuksi. Niinpä kävely sekä tuntui sujuvan nopeammin että myös todellisuudessa vei vähemmän aikaa. Ison sorarinteen nousu vei tunnin ja kolme neljännestä toisin kuin pari juttua sitten väitettiin.

Ensimmäisessä kuvassa kiipeilijät levähtävät ennen kuin käyvät nousemaan hirmuista sorarinnettä. Taustalla olevat vuoret ovat Cho Oyua lännen puolelta reunustavat Dzasampa Kang (6734 m) ja Nupche Kang (6592 m), jonka pohjoishuippu hallitsee perusleirin maisemaa. Toisessa kuvassa Dean levähtää päästyään rinteen huipulle. Jotkin ykkösleirin teltat ovat aika ilmavassa paikassa jyrkänteen reunalla.

Päivä oli loppuun saakka vaihtelevan pilvinen, maisemat lähinnä vilahtelivat kiitävien pilvenriekaleiden välistä. Kansanretkeilijää alkoi vaivata Khumbu-yskä ja yö Maxin telttakaverina tuli nukutuksi huonosti.

Seuraava jakso: Ykkösestä ylöspäin

Edellinen jakso: Harmautta


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *