3 kommenttia

  1. Helppohan tämäkin oli, itseänikin hävettäisi vastailla moisiin itsestäänselvyyksiin. Sanottakoon kuitenkin, että kuva on otettu Ruoholahdentorin kohdalla olevan kävelysillan pielestä Lauttasaaren suuntaan ja kohti uutta Crusellin siltaa. Nykyään siis pääsee sekä jalan että kulkuvälineellä liikkumaan Jätkä- ja Salmisaaren väliä. Tai ehkä oikeammin, paikannimissä elävien vanhojen maastonkohtien mukaan, Saukonpaaden ja Kellosaaren väliä.

    Lähempää katsoen huomaa, että sillan vaijerit ovatkin jättimäisiä tahtipuikkoja.

    1. Olisinkin tiennyt tämän, sen verran tuttuja ovat nuo HTC:n rakennukset, vaimitänenytolikaannimeltään. Tosin silloin kun tuolla viimeksi olen liikkunut, ei ollut vielä tuota siltaa. Numerot 33 ja 34 ovat kyllä vaikeita. Tutkin pitkään kolmenelosen ikkunaheijastuksia kun mulla oli teoria mutta sekin osoittautui vääräksi. Samankaltainen ylämäkikatu lähtee nimittäin Viiskulmasta mutta eihän se tosiaan sieltä ole.

      1. (Kuvasta 34) Juu, ei ole tämmöistä hahmoa Primulan, Popparienkelin, Digeliuksen tai Meranon ovessa. (Mitähän siinä viidennessä kulmassa olikaan?) Ei siis ole tuo ylämäkikatu Pursimiehen eikä Tarkk’ampujan. Mutta ei tämä kaukana sieltä ole. Pitääköhän tässä perinteisesti kuitenkin lauantaihin asti odotella.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *