Adventtikävely

Talvipäivänseisaus on 22. joulukuuta, joten viikon päästä on kai periaatteessa  vuoden lyhyin sunnuntai. Mutta silloin saattaa jo olla lunta – toivotaan niin. Ja kun tänään on satanut vettä koko päivän, käytännössä on vietetty ainakin vuoden tähän mennessä pimeintä sunnuntaita.

Tein neljäntenä adventtisunnuntaina kuvailukierroksen Itä-Helsingissä. Sateen takia en viitsinyt kantaa järjestelmäkameraa, vaan koetin ottaa kaikki tehot irti pikkupokkarista. Statiivillekin olisi ollut käyttöä, mutta päätin tällä kertaa liikkua kevyesti.

Valokuvauksessa on tavallisesti oltava varovainen vastavalon kanssa, mutta tänään opin, että myös vastatuulta on varottava – se kun puhaltaa helposti sadepisaroita linssiin. Tuulisilla paikoilla, kuten Vuosaarenalpilla, tuuli saa kuvat myös helposti tärähtämään, vaikka kuinka painaisi kameraa hanskalla pehmustettua lohkaretta vasten.

Kommentit

5 vastausta artikkeliin “Adventtikävely”

 1. Outza J.

  Onpa hienot värit satamakuvassa – sininen ja keltainen sopivat hyvin yhteen.

 2. Outza, ruotsalaiset ovat kanssasi varmasti samaa mieltä! Mutta totta; sinikeltainen värimaailma on vaikuttava – ja varsinkin näin hienosti kuvattuna.

  1. Outza J.

   Huom. Ne ovat myös Satakunnan värit ja kappas, mä olen sieltä kotoisin! :D

   1. No jopas nyt jotakin – taas oppi jotakin uutta!

 3. Mutta Outza, itse tulkitsin tuon värin enemmän oranssin – tai ainakin poltetun keltaisen – suuntaan:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d8/Satakunta.vaakuna.svg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *