Ammattikoulu

Ammattikoulutus romahti Kainuussa.

Kehittyvien maakuntien kotiseutumatkailija löytää näköjään liki joka käynnillä uutta purtavaa. Edellisillä kerroilla ovat sortuneet uimahalli ja Hauholan koulu. Nyt katoaa vanha (1966) ammattikoulun päärakennus. Opinahjo oli alun perin nimeltään Kainuun keskusammattikoulu, nykyään Kainuun ammattiopisto.

Vanha päärakennus murtuu, käärmeasuntola säilyy.

Kävin lukion, joten vierailuni tässä talossa jäivät satunnaisiksi: sekalaisia tapahtumia ja näyttelyitä, ehkä peräti koira-. Jälkiviisaasti ajatellen merkittävin saattoi olla Radion sinfoniaorkesterin vierailu joskus 1970-luvun puolivälissä. Orkesteri soitti Okko Kamun johdolla ammattikoulun voimistelusalissa, joka silloin tuntui tavattoman suurelta. Nyt raunioita silmäillessä on vaikea ajatella, että tuohon olisi kovin jättimäinen sali mahtunut.

Kovaa peliä keittiössä.

Viereinen, matalampi, metallipajoja sisältävä rakennus lähtee seuraavaksi. En tiedä, mitä tilalle tulee, ehkä uusia koulurakennuksia. Uimahallin paikalle on jo noussut keilahalli, ja Hauholassa on valtava monitoimitalon työmaa.

Viimeinen sulkee oven.

julkaisi

tämän aihepiiriin

,

kuuluvan jutun.

Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Ammattikoulu”

 1. Hannu K

  Et uskaltanut mennä sisälle.

  Pimeän aikaan pääsi melko helposti sisälle jos ei päivällä uskaltautunut.
  Jäi muutama kuva reissusta. Ensin oli ajatuksissa en mene, paikka on vartioitu.
  Mutta jos en herätä huomiota, niin ei tule ketään. Eihän sitä vartijaakaan tullut
  koiran kanssa.

  1. Matti Sunell

   Oli tuo pääoven lippa sen verran huolestuttavasti kallellaan, ettei tullut mieleen yrittää. Pihan puolelta en viitsinyt rojukasojen yli lähteä rämpimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *