Perunkirjoitus: Rimaa korotetaan

Seuraavana päivänä 10.6. kansanretkeilijä ja toverit köröttelivät Hiacella samalle suunnalle mutta hieman korkeammalle. Neljästä tonnista aloitettiin kapuaminen kiviselle mäelle, joka oli retkikunnan ensimmäinen viiteen tonniin yltävä kukkula. Sieltä jo rupesikin näkymään ihan oikeita vuoria. Syvemmällä tässä maisemassa retkeiltiinkin sitten seuraavina päivinä, kun tehtiin ensimmäiset nousut lumihuipuille. Etualan erottaa muusta maisemasta Cojup-laakso. Keskellä oleva vuori on Ranrapalca (6162) ja oikealla sen takana Palcaraju (6274). Niiden välissä piilottelee pikkuinen viisitonninen Ishinca, joka esiintyy seuraavissa jaksoissa (samoin kuin Ranrapalcan hurja pohjoisseinämä). Sitä lähestyttiin Ishincan laaksosta, siis Ranrapalcan takaa vasemmalta, kaksi laaksoa tästä pohjoiseen.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *