Kokeilin Totuudessa puolisen vuotta Google-mainoksia. Totuuden lukijamittarit näyttivät vähintään muutamia kymmeniä kävijöitä päivää kohti, joten kuvittelin, että siitä joukosta jokunen innostuisi klikkaamaan – vaikka vain uteliaisuuttaan – sivun reunaan ja pohjalle arvottuja mainoksia. Ehkäpä saisin kerättyä edes Kapsin jäsenmaksun verran rahaa, niin että blogi kustantaisi itsensä.
Olihan se hauskaa, kun perunkirjoitusten sarja tuotti asianajotoimistojen ilmoituksia ja perusleirin pyykkipäivän kuvaus veti sivulle pesuainemainoksen. Aikansa nauratti, mutta mainosten tuotto ei naurattanut. Mainoksia on näytetty Totuuden sivuilla 2966 kertaa ja niitä on klikattu 16 kertaa. Arvioidut tulot blogin pitäjälle ovat 3,76 euroa. Google alkaa tilittää rahoja vasta, kun summa ylittää kymmenen euroa. En jaksa odottaa vielä puoltatoista vuotta, vaan mainokset saavat uuden vuoden kunniaksi luvan häipyä. Google taisi olla ainoa, joka tästä kokeilusta jotakin tienasi.
Totuutta on kyllä luettu ilahduttavan paljon. Parhaina päivinä on ollut satoja lukijoita. Suosituimmat jutut kautta aikain ovat Chimborazo, Spotify, Arvottomien jäljillä – 27 vuotta myöhemmin, Kruunuvuori ja Itä-Helsingin kansanhiihto-olojen kehitys 2010-luvulla. Chimborazo tosin on kärjessä lähinnä roskakommenttirobottien ansiosta, mutta noita muita on oikeastikin luettu ja kommentoitukin.
Viime aikoina on blogissa ollut hiljaista, kun olen toiminut lähinnä musiikkianalyytikkona. Tästä aiheesta seuraa uutisia piakkoin. Kansanretkeilijä jatkaa Cho Oyun kertomusta syyskuun 24. päivästä aivan tuota pikaa, ja eiköhän kansanhiihtäjälläkin liene jotain sanottavaa näin kansanhiihtokauden ollessa – ainakin täällä Suomen perimmäisellä laidalla – parhaimmillaan. Seuraavaa kansanretkeilijän juttua odotellessa suosittelen retkitoverin Avaraa maata.
Vastaa