Huippuyritys: ykköseen

Levähtävät retkeilijät pääsevät Jangbun kuvaan.

23.9.2013

Lähdettiin siis huippuyritykseen. Tarkoitus oli nousta leirinväli kerrallaan aina kolmoseen saakka, yrittää huipulle 26.9. ja palata perusleiriin 27.9. Jos kaikki menisi suunnitelmien mukaan, mäelle tarvitsisi siis nousta yhteensä vain kaksi kertaa. Sehän sopisi, kauheaa sorarinnettä ei varsinaisesti mielellään rämmi ylös eikä alas. Edellisellä retkellähän ykköseen tuli noustua viisi kertaa, ja siihenhän ilman muuta nääntyy.

Vielä ryhmäkuva, sitten reput selkään, kourallinen riisiä heitettäväksi kivialttarille. Pyytäisinkö päästä huipulle? Ehkä ennemmin ehjänä alas, mieluiten tietysti molemmat.

Aurinko paistaa ja lunta sataa, ulkohuone on ehjä.

Jäätikkökävely ja sorarinteen nousu sujuvat ilman mainittavia sattumuksia, kukaan ei kompastu eikä saa kiviä päälleen. Ykkösessä ollaan hyvissä ajoin, iltapäivä ja illansuu lepäillään ja yö nukutaan osin lainateltoissa, Koblerin ja Adventure Peaksin, kiitos vain. Omia telttoja on nimittäin viety edellisellä reissulla valmiiksi kakkoseen.

Myöhäisen iltapäivän hopeanhohtoinen valo

Ulkohuoneessa asioidessa voi tutkia tällaista näkymää. Jääjyrkänteen nousureitti näkyy selvästi, samoin kakkosta kohti oikealta koukkaava polku.

Summitclimbin päiväkirjamerkintä.


julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *