Kathmandu: koulutusta ja kiipeilykauppoja

Daniel Mazur kouluttaa

8.4.2015

Shakti-hotellin kokoushuone täyttyi aamiaisen jälkeen koululuokallisesta väkeä. Läsnä olivat paitsi Tiibetin Everest-retkikunnan ja Nepalin Everest-Lhotse-retkikunnan jäsenet, myös retkikuntien harjoituskiipeilijät eli ne, jotka nousisivat ”vain” seitsemään tonniin Lhotse-seinämän kolmosleiriin tai Pohjoissolaan, jäätikkökurssilaiset ja kuusitonnisten Lobuchen ja Island Peakin nousijat, perusleireihin vaeltavat retkeilijät sekä tietenkin retkikuntien johtajat, suuri osa sherpoista ja retkeilytoimiston väki. Eikä tässä ollut koko tämän kauden Summitclimbin joukko, sillä osa saapuisi vasta myöhemmin ja ottaisi pääjoukot kiinni matkan varrella.

Aamupäivän koulutuspaketti oli kansanretkeilijälle jo tuttu: miten pysyä terveenä, miten toimia turvallisesti ja miten tulla kuukauden tai kahden ajan toimeen retkitovereiden kanssa välillä hankalissakin oloissa.

Lisäisin Danin lääkelistan jatkoksi jonkin vitamiini- ja hivenainepurkin. Toista kuukautta ilman tuoretta ruokaa voi ruveta koettelemaan yleiskuntoa.

Softshell-housut on myös hyvä idea. Tuskinpa isoilla vuorilla niin märkää paikkaa tuleekaan, että goretex-kuorihousuja tarvittaisiin. Seuraavalla pakkauskerralla ne todennäköisesti jäävät kotiin.

Retkitoimiston Deha toimitti minulle paketin, joka sisälsi kokeneemman suomalaisen kasitonniskiipeilijän lainaamat ja palauttamat rukkaset. Itse kaveria en valitettavasti tavannut, hän on vielä Annapurnalla.

Sitten kaupungille ostoksille.

Kathmandun ostoskatuja
Kathmandun ostoskatuja

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *