Perusleiripäivä

Helikopteri laskeutuu perusleiriin

21.4.2015

Tavallinen hiljainen aamupäivä perusleirissä. Helikopteri tekee kierroksen leirin yläosien päällä ja kaartaa sitten telttojen kattoja hipoen leirimme vieressä olevalle laskeutumisalustalle. Alusta on iso jääkumpu, jonka huippu on tasattu juuri sen levyiseksi, että siinä mahtuu lastaamaan. Jotain taas tuodaan tai viedään. Kuten yleensäkään, mistään hälytysajosta ei ole kysymys. Joillakin vain on varaa lennättää väkeä ja tarvikkeita kylien ja perusleirin väliä.

Valjaiden rakennusta: nousukahvan ja sulkurenkaiden narujen säätämistä oikean mittaisiksi. Patjan kuivatusta: teltan pohjasta tihkuu sittenkin jostain kosteutta läpi. Leuan höyläystä. Kylällä kävelyä.

On riittävän lämmintä perhosille. Ohdakeperhoset näyttävät olevan samaa lajia kuin kotipuolessa. Pumorin puoleiselta moreenilta kolisee louhia alas.

Lämpö sulattaa jäätikön pintaa. Niinpä vessassakin on juokseva vesi.

Satojen eriväristen telttojen leiri jäätikön moreenilla vuorimaisemassa
Perusleirin teltat ovat tainneet hieman lisääntyä viime päivinä.

Viimeisetkin retkikunnan Everest-ryhmäläiset saapuvat leiriin. Alexandra, Sam ja Patrick yrittävät vuorelle toista kertaa, kun viime vuoden kiipeily loppui ennen alkamistaan jäävyöryn ja lakon ansiosta.

Dokumentaristit haastattelevat Daniä elokuvaansa varten.

Kuvataan retkikunnan johtajan haastattelua teltan oviaukossa
Haastattelun lavasteena toimii varastoteltta.

julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *