Jääharjoittelua

Kiipeilijää kuvataan, kun hän harjoittelee nousukahvan käyttöä

23.4.2015

Tuttuun tapaan yksi perusleirin aamupäivä käytetään kiipeilytaitojen verestämiseen. Retkikuntakiipeilyssä tarvitaan joitakin tekniikoita, joita ei yleensä tule harjoitelluksi kotikalliolla tai edes Alpeilla: kiinteissä köysissä liikkumista ja railojen ylittämistä alumiinitikkaita pitkin.

Käveltiin lyhyt matka jäätornien keskelle. Jangbun johdolla sherpat virittivät harjoitusradan, johon sisältyi nousukahvan käyttöä, kahdeksikolla laskeutumista, jyrkällä seinällä poikittain liikkumista köyteen nojaten sekä ankkureiden ohittamista turvallisesti.

Kiipeilijä nousee jäätornin huipulle.
Jäätornin hieno pintakuviointi ennen kuin kiipeilijät potkivat sen raudoillaan pilalle.

Tom kuvasi harjoittelua ammattivideovälinein. Kun hän itse nousi jäätornin päälle, retkikuntalaiset kaappasivat kameran ja filmasivat keskenään pilahaastatteluja.

Kiipeilijä laskeutuu köydellä jääseinämää
Tom laskeutuu
Videokuvaaja haastattelee kiipeilijöitä
Dan ”haastattelee” Andréta ja Leoa

Railojen ylittämistä harjoiteltiin kivien väliin asetetuilla alumiinitikkailla. Kengänkokoni näytti olevan sellainen, että kun kantapää osuu yhdelle puolalle, kärkipiikit sattuvat sopivasti seuraavalle. Sitten siirrellään monoja eteenpäin puola kerrallaan.

Kiipeilijä harjoittelee alumiinitikkailla kulkemista.
Oletko koskaan ajatellut, miten dramaattisia railonylityskuvia oikeasti otetaan?

julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *