Namche ja näköala Everestille

Syangbochen tuulipussi

11.4.2015

Vietetään lepopäivää Namche Bazaarissa. Siis kävelyä ympäröivillä kukkuloilla ja asiointia kaupungilla.

Namchen amfiteatteri takarivistä katsottuna

Kylän reunasta rinne nousee vielä pari, kolmesataa metriä. Mäen päällä on sen verran tasaista maata, että sinne 3750 metriin on tehty Syangbochen lentokenttä. Tavaraa tuodaan lentokoneilla kentälle, josta se kannetaan alas kylään. Matkustajaliikennettä ei kai nykyään ole. Kukkulan pohjoisreunalla lyhyen kävelymatkan päässä on Everest View -hotelli, jonka asiakkaita aikoinaan lennätettiin kentälle Twin Ottereilla ja Pilatus Portereilla. Nykyään matkustajakyydit hoidetaan helikoptereilla.

Syangbochen lentokenttä

Everest View -hotellissa on hiljaista, yöpyyköhän siellä kukaan? Terassilla kyllä riittää väkeä ainakin selkeällä säällä, sillä täältä on hyvä näköala pohjoiseen Everestin massiiviin, Ama Dablamille ja Tengbochen luostariin. Niin kuin vuoristossa aina, kannattaa tulla aamulla, jolloin taivas todennäköisimmin on kirkas. Huiput ovat saapuessamme näkyvissä, mutta kahvituntimme aikana ne saavat ylleen pilvihuivin.

Everest View -hotellin terassi
Lhotse ja Ama Dablam pilvissä

Kahvilan hinnat ovat hyvää alppitasoa.

Namchen kaupoista saa käytännössä kaiken saman kuin Kathmandusta, joten varustepuutteita ehtii vielä korjata. Tännehän juoksisi perusleiristäkin päivässä, jos jokin oikein kriittinen väline sattuisi hukkumaan. Hintataso on vähän korkeampi, joudutaanhan kaikki lennättämään ja kantamaan tänne. Ostan itse pienen aurinkopaneelin kameran akkujen lataamista varten, posti kun onnistui pidättelemään kotimaisen verkkokaupan tuotetta lajittelukeskuksessaan juuri riittävän ajan. Hinta on tarkalleen sama.

Namchen pystysuuntainen pääkatu

julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *