Tositoimiin valmistaudutaan

Kiipeilijät juovat teetä ruokailuteltan edessä.

24.4.2015

Asiat alkavat olla kunnossa varsinaista kiipeilyä ajatellen. Reitti ykkösleiriin on valmis, ja osa retkikunnan sherpoista on mennyt edeltä pystyttämään leiriä. Kiipeilijät pakkaavat reppujaan, käyvät suihkussa, juovat teetä ja kuluttavat aikaa.

Tarkoitus on selvitä mahdollisimman vähillä kulkemisilla jääputouksen läpi. Siksi tehdään vain yksi pitkä totuttelunousu ja sen jälkeen huippuyritys. Viimeksihän Cho Oyulla menetelmä osoittautui toimivaksi. Ensin kahdeksi yöksi ykköseen (noin 6000), sitten kahdeksi yöksi kakkoseen (6200), yhdeksi yöksi kolmoseen (7000), käynti jossain Keltaisen nauhan paikkeilla seitsemässä ja puolessa tonnissa ja yöksi kakkoseen sekä lopuksi paluu perusleiriin. Viikon reissu siis.

Ruokailuteltta ja ruokapöytä
Lounasta odotellessa. Hei, täällähän on kenttää!

Lounaan aikana jyrähtää iso vyöry Lho Lan riippuvasta jäätiköstä. Lumipilvi leijailee perusleirin yläosiin asti.

Moni retkikunnan jäsen on palkannut neljäsosasherpan. Se tarkoittaa, että he antavat osan tavaroistaan avustajan kannettavaksi. Joillakin on peräti henkilökohtainen sherpa-avustaja. Minulla ei sellaiseen ole varaa eikä edes periaatteellista halua. Siksi repusta tulee painavahko.

Valitaan vielä valokuvia lähetettäväksi retkikunnan veppisivulle.

Nukkumaan mennään tavallistakin aikaisemmin, sillä lähtöajaksi on sovittu kello kaksi.

Lääkkeiden lajittelua ja pakkausta.
Patrick ja Leo lajittelevat ja pakkaavat lääkintätarpeita.

julkaisi

tämän aihepiiriin

kuuluvan jutun.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *